PARAMÉTER

“Szijjártó Péter magyar külügyminiszter minapi kijelentése egyes ellenzéki szlovák politikusokról egyszerűen gyomorforgató és egyben a felvidéki magyarság elárulásával egyenlő. Tisztelt külügyminiszter úr, miért kellene a magyaroknak tisztelniük Robert Ficót?

Netán azért, mert:

1. Fico volt az, aki kiutasította Sólyom László köztársasági elnököt Szlovákiából?

2. Fico és belügyminisztere, Robert Kaliňák voltak azok, akik meghurcolták és kiűzték Hedviget az országból, csak azért, mert magyar?

3. Fico és kormánya volt az, aki Dunaszerdahelyen megverette a DAC drukkereit?

4. Fico kormánya volt az, amelyik betiltotta a kettős állampolgárságot?

 

Forrás – webnoviny.sk: FICO: A kettős állampolgárság biztonsági kockázat

Forrás – delmagyar.hu: Kettős állampolgárság: a szlovákok célja a megfélemlítés

A Fico-korszakhoz köthető az a nyelvhasználati törvény, amely korlátozta a magyar nyelv használatát, de akár a himnusz éneklésnek a betiltása is a SMER-SNS kettőshöz köthető.

A határon túli magyarság szemében 2004. december 5. egy fekete nap, mert ekkor került sor a kettős állampolgárságáról szóló magyarországi népszavazásra, ami eredménytelenül zárult. Úgy vélem, a felvidéki magyarság számára 2022. december 6-át ugyanilyen rossz emlékű napként könyvelhetjük el. Ez az a nap, amikor a magyar külügyminiszter semmibe vette a felvidéki magyarok érdekét.

Lehet, sokan felteszik a kérdést: miért ilyen heves a Magyar Fórum reakciója. A válasz prózaian egyszerű: mert vétkesek közt cinkos, aki néma. Ez pedig az a pillanat, amikor nem szabad sem sunnyogni, sem hallgatni.”