ujszo.com

“Az ő “barátságuknak” hála, ott tart ma az ország, ahol!

Matovičot abszurd módon 2020 tavaszán Fico segítette hatalomba. Matovič volt az, aki a leghangosabban kiabálta, hogy a Fico egyenlő a maffiával. Ő volt az, aki a Bonaparte lakótömb előtt ingyen osztogatta a “Fico a csalókat védi” pólókat. Ő volt az, aki Canns-ba repült és a francia riviérán egy villa kerítésére ragasztott egy A4 es papírt “a szlovák állam tulajdona” felirattal.

Aztán hogy, hogy nem a miniszterelnöksége alatt sem került az állam tulajdonába az építmény, de üres puffogtatásra és a választók elkápráztatására nagyon hasznosnak bizonyult. Ő volt az, aki a sajtótájékoztatókon és a parlamenti üléseken nekiment mindenkinek, mikor azt csak tehette. Tehát ha nincs Fico, nincs Matovič!

A 2020-as választások után nagy volt az öröm, mindenki reménykedett, hogy igazságosabb világ jön, hiszen alkotmányos többséget szerzett a Matovič kormány! Ehelyett mit kaptunk? Veszekedést, gyűlölködést, hozzánemértést és belső viszályokat.

Reménykedtünk, hogy a magas beosztású rendőrök, bírák, ügyészek és politikusok által kiépített maffiahálózat megbukik.

Nagy volt a füstje, de a tűz nem volt sehol!

Az akciófilmbe illő és a média felé attraktívan reprezentált letartóztatásoknak sok értelme nem volt, mivel az előzetes fogvatartásba helyezett gyanusítottak szépen lassan bizonyítékok hiányában szabadon távozhattak. Szégyenszemre a volt Penta vezértől, Hasčáktól bocsánatot is kellett kérnie a szlovák államnak becsületsértésért és még büntetést is kellett neki fizetni, az adófizetők pénzéből.

De ami még rosszabb az az, hogy közben a gazdasági bűncselekményekre nem volt idejük a szerveknek és így megnövekedtek ezen csalások és az államnak ezzel okozott átlagos kár is. Tehát mondhatjuk, hogy a fehérgalléros bűnözés a Matovič kormány alatt még nagyobb méreteket öltött, mint Fico idején. És miután Sulík megbuktatta a 3-dik kormányát, a helyzet még kaotikusabbá vált.

Azt, hogy ma a Smer 20% körül mozog, azt Matovič kaotikus kormányzásának köszönheti.

De hol van itt a szlovák polgár érdeke? Sehol?

Megint megy a szemfényvesztés” Fico a magyarok barátja”, “Matovič hirtelen konzervatív lett”, aminek sajnos most is sokan be fognak dőlni és megint ugyanaz lesz a vége.

De hogy mi lehet a megoldás, hogy megint ne a rossz és mégrosszabb között kelljen választanunk?

Egy új kormány, aminek nem része se Fico, se Matovič.

Egy stratégiai és szakértői alapokra helyezett nyugodt, stabil törvényhozás, hol nem a káosz és a maffiamódszerek uralkodnak, hanem egy átlátható tiszta új agilis emberekből felállított kabinet, ami kivezeti országunkat ebből a sehova nem vezető Fico-Matovič körforgásból.”