NAPUNKN

A Magyar Fórum elnöke, Simon Zsolt szerint Eduard Heger ügyvivő miniszterelnök nem alapított saját pártot, hanem csatlakozott egy párthoz, amelyet újrahasznosított.

Az interjúból megtudhatja:

  • miért nem sikerült a Magyar Fórumnak megegyeznie a Szövetséggel;
  • mit gondol az OĽaNO képviselőjéről, Gyimesiről;
  • miért nem beszélt Eduard Hegerrel az együttműködésről.
    Egy hete lett végleges a döntés, hogy a Magyar Fórum nem indul együtt a Szövetséggel a parlamenti választásokon. Foglalja össze, miért nem sikerült megegyezni.

Amikor a legutóbbi, 2020-as választások után elindították az összefogási folyamatot, akkor ezek a pártok a Magyar Fórumot nem szólították meg. Számunkra ezt nehéz volt megérteni, mivel az MKP-val és az Összefogással is együtt indultunk a választásokon, és semmi olyat nem tettünk, amivel kiérdemeltük volna ezt az elutasító hozzáállást. De tudomásul vettük a döntésüket. Noha eléggé különös volt, mert egységről beszéltek, de nem mindenkivel. Bennünket tehát kihagytak ebből. A következő két év során többször is próbáltunk velük tárgyalni az együttműködésről, például a megyei választásokról vagy a következő parlamenti választásokról.

Amikor decemberben megtudtuk, hogy szeptemberben előrehozott választások lesznek, kezdeményeztük, hogy üljünk le a tárgyalóasztalhoz. Tapasztalt politikusként jól tudtam, hogy nagyon kevés időnk van arra, hogy megegyezzünk. Nem intézhetjük el azzal, hogy július 2-ig van idő a lista leadására. Ha létre akarunk hozni egy választási pártot, akkor azt meg kell tenni, és be kell jelenteni a belügyminisztériumnál. Amennyiben meg akarjuk változtatni a párt nevét, akkor lépnünk kell.”

FOLYTATÁS…