ujszo.com

Bindics László

Aki azt mondja, hogy az előrehozott parlamenti választások a megoldás a jelenlegi kormányválságra és nem a megegyezés, az a maffiakormány visszatérését kívánja.

Azzal, hogy még most sem a megoldáso(ko)n dolgoznak, hanem egymásra mutogatnak, civakodnak az valószínűleg már minden jóérzésű embernél gyomorproblémát okoz. A szlovákiai választók legutóbbi döntése alapján mégis az a legelfogadhatóbb (legalábbis talán az lenne), hogy a kormány maradjon és kibírja a rá bízott 4 évet. Most ez van, szeretni nem kell, de ez van.

De ha ezt a kormány képtelen megbecsülni, komolyan venni a rá bízott feladatot és esetleg elbukik, akkor az az összes vezető pozíciót betöltő képviselő felelőssége lesz és hosszú évekre, évtizedekre elveszíthetik a jobb és jobbközép értékrendű szavazók bizalmát.

Többek között a szlovákiai magyar választóknak a jövőben ezért is alaposabban meg kellene gondolniuk, hogy szlovák pártra vagy annak képviselőire adják-e a voksukat.

Egy magyar párt a parlamentben biztos és megfontolt tagja lehet a kormánynak ebben az országban. A magyarok mindig képesek voltak az észszerű kompromisszumokra és az együttműködésre. Ez a jövőben is így marad.

A Magyar Fórum arra törekszik, hogy a terméketlen veszekedések és gyűlölködés helyett megoldások és ezáltal a fejlődés legyen a magyar közösség zászlajára tűzve. Ne a rossz vagy a még rosszabb között kelljen választanunk megint, hanem egy erős, meghatározó, önálló, súllyal bíró és hiteles magyar képviselete legyen minden magyar és magyar érzelmű embernek Szlovákiában.”

Bindics László (videó)

Teljes cikk…