A Magyar Fórum által kezdeményezett munkaebéden találkoztak kedden Simon Zsolték az MKP elnökével, illetve alelnökével, és megegyzetek abban, hogy néhány párttal nem működnének együtt.

A tárgyaló felek egyetértettek abban, hogy számukra kizárt az együttműködés a Smerrel, az SNS-szel és a Kotleba-féle ĽSNS-szel.

A Fórum által közreadott közlemény szerint “mindkét fél kinyilvánította, hogy számára fontos, hogy a magyar és magyar érzelmű választóknak legyen magyar képviselete a parlamentben a 2020-as választások után. Az MKP bemutatta az elképzelését, miszerint a magyarság képviseletét egy választási párt megalakításán keresztül látnák megoldhatónak. A Magyar Fórum ezt a javaslatot megvitatja a saját struktúráin belül.”

A találkozón az MKP részéről jelen volt Menyhárt József pártelnök és Farkas Iván alelnök, a Magyar Fórum részéről Simon Zsolt elnök, Janits Erzsébet és Gál Zsolt alelnökök. A két tömörülés következő eszmecseréje két hét múlva folytatódik.

Villáminterjú Simon Zsolttal, a Magyar Fórum vezetőjével:

Mit szól a választási párt megalakításának MKP-s ötletéhez azon túl, hogy a Fórum ezt is megvitatja?

Nem zárkózunk el ez elől, minden felvetést meg kell beszélni a párton belül. De azt már most el lehet mondani, hogy egy ilyen megoldás nem egyszerű  dolog, hiszen új brandet kellene felfuttatni, ami időben és technikailag is igényes vállalkozás.

Következő alkalommal július 15-én találkozik a két párt. Addigra meg tudják vitatni ezt a kérdést a Fórumon belül?

Nem ez a lényeges kérdés, hanem az, hogy ha közeledni akarunk, akkor több találkozást kell megejtenünk. Elkezdtünk egy párbeszédet, lépésről lépésre végik kell venni a legfontosabb kérdéseket, hiszen most egy tárgyalássorozat kezdődött el.

És a Híddal jövő héten találkoznak…

Igen és jó volna tudni, hogy hogyan alakul a Híddal való párbeszéd. A jövő hét végéig lezajlanak a találkozások első körei és együtt kell tovább keresni a megoldást, ami összhangban lesz a magyar választók érdekeivel. A Fórum célja az, hogy a magyar szavazatok a jó oldalon álljanak.

www.parameter.sk