PARAMÉTER

Október 29-én Balázs Péter (35, Nagymegyer, menedzser) és Bindics László (40, Bős, vállalkozó) neve is szerepelni fog a megyei képviselőjelöltek listáján. Az elmúlt bő egy hónapban végig járták a Dunaszerdahelyi járás közel összes települését, szám szerint 56-ot. Elbeszélgettek a településeken élő lakosokkal, kikértük véleményüket és meghallgatták meglátásaikat, hisz az ő hangjukat szeretnék felkészülten képviselni megyei képviselőként. A Paraméter arról kérdezte őket, miért indulnak a választásokon, mik a céljaik és min változtatnának.

 

Milyen céllal jelöltették magukat a megyei képviselőválasztáson?

Balázs P.: Úgy érzem, e régiónak szüksége van megyei képviseltre. Szeretnék tenni a régióért és képviselni azt.

Bindics L.: Szeretném, ha a Dunaszerdahelyi járás fejlődne. A Magyar Fórum dunaszerdahelyi járási elnökeként kiépítettem egy politikában eddig nem tevékenykedő főleg fiatalokból álló csapatot. Úgy gondolom, szükség van a megújulásra. Ezért is tartom fontosnak a fiatalok bevonását a közéletbe, és azt, hogy nekik is teret adjunk.

 

Amennyiben a polgárok bizalmat szavaznak Önöknek, mi lenne az, amire a legnagyobb hangsúlyt fektetnék megyei képviselőként?

Balázs P.: Több mindent is fontosnak tartok, azonban mivel energiaválsággal küzdünk, ami mindenki életére hatással van, jelenleg ennek megoldása a szívügyem. Számomra a nyugdíjasok helyzete a legfájdalmasabb, hiszen ők havi szinten megkapják a kis nyugdíjukat, amiből gazdálkodniuk kell. Hiába emelkednek az energiaárak, az ő juttatásuk ugyanannyi marad. Elsődleges feladatomnak tartom, hogy ezen valamiképpen változtassunk. Ezen túl nagy hangsúlyt szeretnék fektetni az új munkahelyek létrehozására. Megyei képviselőként egészen biztosan azon leszek, hogy minél több vállalkozót vonzzunk a régióba, hogy ezáltal növekedjen a munkalehetőségek száma. További lényeges dolog, hogy elegendő figyelmet szenteljünk a fiataloknak és a sport támogatásának. Nagymegyeren egy sportklubot vezetek. A közelmúltban sikeresen elnyertünk egy pályázatot, aminek köszönhetően fel tudtuk újítani a tornatermünket, illetve szintén támogatásból crossfit pályát is sikerült építenünk a városban. Képviselőként azon leszek, hogy az erre szánt büdzsé emelkedjen, s minél többekhez eljusson ez a lehetőség. Jelenleg kevesen tudnak ezekről, szükség lenne egy kommunikációs rendszer felépítésére, amin keresztül könnyebben eljutna az információ az emberekhez.

Bindics L.: Szívügyemnek a Dunaszerdahelyi járást tartom. Itt nőttem fel, ide jártam iskolába, minden ide köt, ez az otthonom. Fontosnak tartom, hogy megtartsuk a magyarságunkat. Ennek kapcsán a jelenlegi megyeelnök, Jozef Viskupič mögé álltunk. Ő ugyanis mindig teret adott a magyarságnak. Ezt a jövőben is meg szeretnénk tartani, és igyekeznénk növelni az ebbe a régióba érkező támogatásokat. Muszáj, hogy a régiónk képviselve legyen a megyén, ellenkező esetben elmaradottá válna. Továbbá én is azt látom, hogy szükséges lenne új munkahelyek megteremtése, illetve a fizetések megemelése. Nagy hangsúlyt fektetnék a magyar szakközépiskolákra, hogy vonzóbbá tegyük azokat a fiatalok számára. Kevés szakember van a régiónkban, vannak szakmák, amik szinte kihalófélben vannak. Ezen mindenképp változtatni kell.

 Forrás: PARAMÉTER

Miért tartják fontosnak, hogy az emberek elmenjenek szavazni október 29-én?

Balázs P.: Sok emberrel találkozom, aki azt mondja, nem megy el szavazni, hiszen úgysincs hatással rá ez az egész, vagy úgysem az ő szavazata fog változást hozni. Az idősebb generáció talán még kötelességének tartja, hogy elmenjen szavazni, a fiatalok viszont feleslegesnek vélik. Ezt meg kell cáfolnom, hiszen nem így van. Nagyon fontos, hogy mindenki leadja a voksát, hiszen mindig van remény, hogy szebbé és jobbá tegyük a csallóközi régiót. Ez csakis rajtunk múlik, ezért kell jól meggondolni, hogy kinek a nevét karikázzuk be. Úgy hiszem, olyan embereket kell választanunk, akik már megmutatták, hogy képesek letenni valamit az asztalra. Olyanoknak kell képviselniük bennünket, akik akarnak és tudnak is tenni a közösségért.

Bindics L.: Ahhoz, hogy megmaradjon a magyarság, muszáj, hogy ez a réteg képviselve legyen. Abban látom a fejlődés esélyét, ha megújítjuk ezt a képviseletet. Új arcokra, új ötletekre van szükség. Senkit sem szeretnék leírni, csak azt mondom, hogy akik már hosszú évtizedek óta ellátják ezt a feladatot, azok lehet, hogy mostanra kicsit belefáradtak ebbe az egészbe. Eljött annak az ideje, hogy egyet hátrább lépjenek és átadják a helyet és a tapasztalataikat másnak. Azt kell tudatosítaniuk az embereknek, hogy lehet, hogy éppen az ő szavazatuk fog hiányozni ahhoz, hogy változást érjünk el. Mindenki szavazata fontos, ezzel a jogunkkal élnünk kell. Most van itt a lehetőség, szánjunk rá 20 percet az életünkből.

 

Mit gondolnak, miért lenne Önökből jó megyei képviselő?

Balázs P.: Hatalmas potenciált érzek magamban, hogy bizonyítsak. Sok lehetőség van ebben a régióban, csak nem jut el kellőképp az információ az emberekhez. Úgy gondolom, ezen sokat tudnék segíteni, változtatni. Ha bizalmat kapok, egészen biztos, hogy a kommunikáció és az együttműködés fő vezetője leszek. Az embereket szeretném összefogni és a közösségért dolgozni. Mindezt azért, hogy az itteniek büszkék lehessenek arra, hogy itt élnek.

Bindics L.: Alapvetően egy ambiciózus embernek tartom magam, aki szeret másokért, a közösségért tenni. Azt látom, hogy változásra van szükség. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy én vagyok az egyedüli megoldás, de biztos vagyok benne, hogy sokat tudnék tenni a közjóért. Új utat, új lehetőségeket szeretnék mutatni az embereknek.

 

Képviselőként mi lenne az első dolog, amin változtatnának?

Balázs P.: Mindenképp elővenném a meglévő, folyamatban lévő projektek és megnézném, mi az, ami azonnali folytatást követel. Továbbá új lehetőségeket keresnék, melyekkel élhetnek a falvak és városok. Véleményem szerint megyei képviselőként szoros kapcsolatot kell ápolni a polgármesterekkel, egyeztetni kell velük, hogy milyen problémáik vannak, és ezek alapján cselekedni.

Bindics L.: Sok pozícióban lévő ember rombol. Sokan a saját önös érdekeiket helyezik előtérbe. Én építeni szeretnék és a közösség érdekeit nézni.”

Szlávik Cyntia