ujszo.com

Bindics László

Mindaz, ami jelenleg Szlovákiában zajlik, keserű szájízt varázsol a tisztességesen élni akarók szájába.

Az infláció az ég felé tart, és messze nincs még vége. Az üzemanyag, az élelmiszerek, a gáz, az elektromos áram, az ingatlanok ára megállíthatatlanul kúszik felfelé. Mindemellett a megélhetés pedig egyre bizonytalanabb. A minimálbér jövőre 23 euróval emelkedik. Hogy ez mire lesz elég, az egy összetett kérdés (mindenki tudja, hogy egy újabb semmire.) Közben a gáz ára előreláthatóan akár 59%-kal nőhet.

Drágulás, drágulás, drágulás! – az új jelszó.

És mit tesz a mi választott kormányunk, hogy ezt megállítsa? Veszekednek, és egymás torkának ugranak, meg szivárványokkal vannak elfoglalva, na meg üres üzengetésekkel. Ha nem megy másképp, az ellenzék bevonásával érik el a céljaikat, közben szidalmazva a köztársasági elnököt is. Álmos mondat következik: kezdhetnének végre a hétköznapi emberek problémáival foglalkozni.

Most látni igazán, hogy mennyire hiányzik a szlovák törvényhozásból a magyar és magyar érzelmű emberek érdekeit képviselő párt is. Egy valós képviselet a többségi mellé, oligarchák és más ország(ok) befolyásától mentes.

A gumicsontok helyett végre a valós problémákra kellene fókuszálni (mindig ezt mondogatjuk.) A fizetéstől fizetésig élőket nem az érdekli, hogy milyen zászló van kifüggesztve az épületekre, nem is a kicsinyes veszekedés, a gyűlöletkeltés, a társadalom megosztása és a kisebbségek elleni támadás, más országokból importált feszültségkeltés, hanem a mindennapi betevő, a gázszámla befizetése, a vaj, tej és a kenyér ára, a gyerek iskoláztatása, ruháztatása, az, hogy már lassan nem lesz egészségügyi nővér és tanár az országban az alacsony bérek miatt, az élethez szükséges alapszolgáltatások elérhetősége és ára, az, hogy Dél-Szlovákiában is épüljenek utak és fejlődjön iaz infrastruktúra. Többször hallom a környezetemben, hogy a sok megosztó politikus próbáljon meg 500-600 euróból megélni, mint a nagy átlag. Vajon akkor máshogy látnák az egészet? Vagy látnák az egészet?

Stabil kormányra van/lenne/lesz szüksége Szlovákiának, benne a magyarok és kisebbségek képviseletét ellátó magyar politikai képviselettel.”

Bindics László videó