ujszo.com

Bindics László

Pellegriniek pedig alig kell csinálni valamit is. Így is 20% körül mérik a pártját a felmérések. Fico, úgy tűnik, nem is a kormánypártok, hanem Pellegriniék babérjaira tör. Vagyis szeretné visszanyírni a rügyet, ami belőle nőtt ki.

A kormányváltás után még én is elhittem, naivan, hogy lesz változás, lesz jogállam, lesz becsület és győz az igazság.

Bűnhődni fognak és felgöngyölítik a Kuciak-gyilkosság ügyét, egész a gyilkosság megrendelőjéig. Nem kell majd egy olyan országban élnem, ahol újságírókat gyilkoltatnak meg bűntelenül azért, mert leírják az igazat. Naivan hittem, hogy felelősségre lesznek vonva azok politikusok, akik egy maffiakormányt működtettek. Hol pénzért vásárolták meg az igazságot, hol következmények nélkül lehetett lopni a közvagyont.

Ehelyett egy állandóan egymással viszálykodó, döntésképtelen kormányt kaptam.

Olyanokat, akik egymásnak üzengetnek sértődötten a közösségi médián keresztül. Olyanokat, akik ahelyett, hogy legalább az egység látszatát keltenék, nyíltan veszekednek és struccpolitikát játszanak egymással. Emlékezzünk vissza, mivel nyerte Matovič a választásokat. Mit ígért az embereknek? Lassan 2 éve már, hogy hatalmon van ez a kormány. És mi valósult meg ezekből az ígéretekből? Hány magasrangú politikust kértek számon?

Mert ugye ezt hangoztatták mellveregetve, hogy ha megnyerik a választásokat, eljön az elszámoltatás ideje. Ehelyett mit kaptunk? Lassan, de biztosan mindenki szabadlábra kerül, akár ilyen-olyan jogszabályra, cikkelyre hivatkozva.

Hol vannak a beígért nagy reformok?

A kormányunk tagjai képtelenek egy egységes véleményt alkotni a szlovákiai emberek érdekében. Inkább egymás támadják és ócsárolják. A kormány tagjainak inkább az ellenzék közül kellene kiválasztanai ellenfeleiket.

Él itt még ebben az országban olyan ember, aki elhiszi, hogy itt nekünk, az egyszerű, hétköznapi emberek érdekeit képviselik a választott honatyáink és honanyáink? Hogy a mi életünk és egészségünk az első és ehhez mérten, mérlegelve hozzák meg döntéseiket?

A szlovmagyar térfélen se jobb a helyzet. Abból, hogy nyíltan egymást ócsárolják egy kormánykoalíción belül és ebből szeretnének politikai tőkét, népszerűséget kovácsolni, az egyszerűen szánalmas. Az, hogy még 1 párton belül sem képesek egy közös véleményt alkotni és e vélemény mellett közösen kiállni és eladni a választóik felé, szerintem talán ez sem a legpozitívabb üzenet.

És, hogy ki a nyertese ennek a káosznak nevezett politikának, ki az aki a karosszékében hátradőlve, szivarozgatva figyeli az eseményeket és magától nő a népszerűsége? Robert Fico.

És kik az abszolút vesztesek? Mi, az egyszerű emberek.

Ha ugyan azokra a vezetőkre szavazunk a következő választásokon is, kik már az elmúlt évtizedek alatt bizonyították “rátermetségüket”. És amíg ezen mi magunk nem változtatunk és nem a Mi, az emberek érdeke lesz az első, addig ne várjunk bármiféle érdemleges változást.