PARAMÉTER

Csak átfestették a logót, és ha a Szövetség úgy viselkedik, mint az MKP, akkor ne is várjunk tőle többet – interjú Simon Zsolttal

“Együttműködne szlovák pártokkal a Magyar Fórum vezetője, de beolvadni nem akar egyikbe se. Csípi a szemét egyesek smeres múltja, ettől még látja azt is, hogy mi a helyzet. Kiderült, egy cseppet sem sajnálja, hogy kimaradt a magyar pártok összeborulásából, mert a Szövetség megalakítását viccesnek tartja, és hasonlót már egyszer átélt. Az árokásás azonban nem jön be neki, és sok mindent el tud képzelni Matovič magyar politikusáról. Amint lecseng az omikron, a húrok közé csapna.

 

Amikor utoljára beszélgettünk, Igor Matovičnak hívták a szlovák kormányfőt és az egységes magyar pártról még csak ötleteltek az érintettek. Azóta sok minden történt, lecserélték a civakodó miniszterelnököt, most meg már megalakult a Szövetség is. Stabilizálódott a helyzetet? Már nincs értelme előrehozott választásokról elmélkedni?

Ez nagyban attól függ, hogy Robert Ficónak sikerül-e támogatottságban megelőznie a legnépszerűbb ellenzéki pártvezért, Peter Pellegrinit. Ha lehagyja őt néhány százalékkal, akkor nagy lesz a nyomás, hogy új választásokat tartsanak. De ennek valószínűsége 2022-ben elég kicsi.

 

Pedig a Magyar Fórum úgy nyomul, mintha már ki is lenne tűzve az új választások időpontja. Ön a minap felbukkant a kereszténydemokraták korábbi vezetője, Alojz Hlina mellett egy traktoros performanszon, aztán ennek a minden lében kanál politikusnak a legújabb szövetségesével, a smeres kormányokban két miniszteri pozíciót is betöltő Tomáš Druckerral is egyeztetett…

Ez utóbbi megjegyzés nem igaz. Druckerral utoljára két éve beszéltem, amikor a választási kampány egyik vitaműsorában összefutottunk. Azóta sem találkoztunk, még telefonon sem beszéltünk.”

Teljes cikk ITT