ujszo.com

Ma bemutatkoztak a párt képviselőjelöltjei és megyefőnök jelöltje Kassa megyében.
A Tőketerebesi járásból Erdélyi Török Melinda menedzser, a Kassa-környéki járásból Szepsi város alpolgármestere, Krusinszky Norbert, valamint Danko László Kehnyec alpolgármestere, a Rozsnyói járásból pedig Csefo László közgazdász indulnak. Mindannyian politikailag új arcok a megyei politikában. A Magyar Fórumban úgy véljük: új szemlélethez, új megoldásokhoz új emberekre van szükség.

Juraj Sinay az ideális megyefőnök Kassán.

A magyaroknak nem mindegy, hogy milyen megyefőnök van Kassán. A szakmaiságot kell választani, nem csak a megye irányításában, de az oktatás terén is, ami szorosan összefügg. Hiába lesznek felújított utak, ha az emberek csak elköltözni akarnak más vidékre. Munkahelyekre, megélhetésre van szükség ebben a régióban is. Ehhez viszont hiányzik a képzett munkaerő. Évente kb. 500 gyermek kerül ki a magyar tanítási nyelvű alapiskolákból, de csak egy töredéke tud anyanyelvén szakmát tanulni. Ezért a szociálisan hátrányos gyerekek képzés nélkül maradnak. Ezt a lehető leggyorsabban orvosolni kell. Rémísztő milyen hiány van kőművesekből, ácsokból, szobafestőkből és más szakmák tudóiból.

E problémakör megértésében Juraj Sinay professzor úrnál találtunk fogadókészségre, ezért a Magyar fórum őt támogatja a megyeelnöki pozícióba.

A Magyar Fórum arra kéri a szimpatizánsait és a magyar érzelmű választókat, hogy az októberi választásokon szavazatukkal a Magyar Fórum jelöltjeit támogassák.